Все още не са повдигнала обвинения на евентуални руски шпиони след акцията

...
Все още не са повдигнала обвинения на евентуални руски шпиони след акцията
Коментари Харесай

Прокуратурата не стигна до обвинения за шпионаж в ДАНС

Все още не са повдигнала обвинявания на възможни съветски шпиони след акцията на профилираната прокуратура в постройката на ДАНС. " След разбор на доказателствата ще бъде направена преценка дали има обосновано съмнение, че някое лице е направило закононарушение и дали да бъде повдигнато обвиняване ”, заяви говорителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев.

По досъдебното произвеждане за престъпление срещу републиката се проверяват двама служители на приблизително управително равнище в българското контраразузнаване и чиновник на министерство, друго от Министерство на вътрешните работи. Според събраните досега доказателства въпросните лица са правили шпионаж в интерес на Русия. Те са предавали информацията на трето лице посредством механически средства, а не персонални срещи, посочи ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова.

„ Няма предявени постановления за превличане в качество на обвинен. Ако има лице, привлечено в такова качество, то то би трябвало да го разбере от нас. Към сегашния миг не можем да предоставим информация има ли упрекнати и какъв брой са те ”,  добави прокурор Кръстев

Разследването е почнало два дни преди спецакцията по сигнал на ДАНС. „ Към момента няма арестувани за 24 часа, защото не са били налице законовите предпоставки за това ", сподели още Кръстев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР